Selection of targets of psychotherapeutic influences in patients with autoagressive behavior in paranoid schizophrenia with depressive symptoms - Zhyvaho Христина; Dzeruzhynska Наталія (Psychosomatic Medicine and General Practice, 2018)
Даний текст є тезами Конгресу: «Психосоматична медицина ХХІ століття: реалії та перспективи». В статті висвітлено схильність хворих на параноїдну шизофренію із симптомами депресії до аутоагрессиної поведінки та можливість визначення мішеней психотерапевтичних втручань, зокрема у техніці КПТ, із використанням шкали RFL. Отримані результати вказують на перспективи розвитку програм КПТ для цієї категорії хворих.